Strict Standards: Non-static method Configure::read() should not be called statically in /var/www/vhosts/echteheld.nl/httpdocs/cake/basics.php on line 213

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /var/www/vhosts/echteheld.nl/httpdocs/cake/libs/configure.php on line 156
Warning (2): Creating default object from empty value [APP/controllers/paginas_controller.php, line 65]
Bewustzijn - Een Echte Held Kiest Statiegeld

Statiegeldmanifest Nieuws Veelgestelde vragen

Milieu-impact: Bewustzijn

Nederlanders zijn zich er goed van bewust dat het scheiden van afval de moeite waard kan zijn, dat valt te zien aan de hoge percentages recycling van materiaalstromen ‘met ervaring’, zoals glas en papier. Ook het terugbrengen van statiegeld flessen past in dat beeld. Heel veel burgers vinden statiegeld een prettig middel om hun steentje bij te dragen aan een beter milieu. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 70% van de Nederlanders statiegeld het afschaffen van statiegeld een slechte zaak zou vinden. Slechts 8% is voor afschaffing van statiegeld [TNS Nipo, 2011]. Een van de meest genoemde redenen om mee te werken aan statiegeld is om recycling te realiseren.
Het bewustzijn dat afval scheiden en statiegeld 'goed is voor het milieu' wordt uiteraard door ouders meegegeven aan hun kinderen. Daarnaast zijn er ook veel scholen bezig met de milieubewustwording van de kinderen. Statiegeld is daarbij een concreet middel om te laten zien hoe kinderen eenvoudig kunnen bijdragen aan betere recycling van grondstoffen. Regelmatig komt het voor dat kinderen met de inzameling van statiegeld geld inzamelen voor een goed doel of voor de plaatselijke sport- of muziekvereniging.

En ook veel supermarkten hebben bij de inleverautomaat voor statiegeldflessen een box staan waar men de statiegeldbonnetjes in kan doen ten bate van een goed doel. Daarnaast zijn er tal van acties voor goede doelen waarbij het inleveren van statiegeldflessen geld oplevert. Een voorbeeld is de samenwerking tussen Coca Cola, 3FM en het Rode Kruis, die met kerst 2010 veel geld ingezameld hebben. Een ander voorbeeld is de statiegeldactie voor Friends for Animals op dierendag.

Ga naar pagina:    < Vermeden CO2-emissies               Deel dit op  © 2024 Stichting Ons Statiegeld
Contact en informatie
Recycling Netwerk
@EchteHeld op twitter
Privacyverklaring en
gebruiksvoorwaarden