Strict Standards: Non-static method Configure::read() should not be called statically in /var/www/vhosts/echteheld.nl/httpdocs/cake/basics.php on line 213

Strict Standards: Non-static method Configure::getInstance() should not be called statically in /var/www/vhosts/echteheld.nl/httpdocs/cake/libs/configure.php on line 156
Warning (2): Creating default object from empty value [APP/controllers/items_controller.php, line 55]
Echteheld.nl - Statiegeld in je regio? Zo moet het

Statiegeldmanifest Info & debat Veelgestelde vragen

Nieuws


Statiegeld in je regio? Zo moet het

Zaterdag 30 november 2013 - Ben je voorstander van statiegeld en wil je dat lokaal aanmoedigen? Onze vrienden van het Container Recycling Institute (CRI) in Washington hebben een prachtige toolkit gemaakt voor actiegroepen die in hun district een statiegeldsysteem van de grond willen krijgen.

In de VS gaat zulke besluitvorming per ‘county’ of deelstaat en komt het initiatief vaak van ‘onderop’. Als actiegroep stuit je dan op de gevestigde belangen van de frisdrankindustrie en supermarkten. De Toolkit van het CRI geeft informatie en argumenten waarmee voorstanders goed beslagen ten ijs kunnen komen. Ook zijn er uitgebreide tips over het creëren van draagvlak en het omgaan met de tegenstribbeling van de gevestigde partijen. Als die bijvoorbeeld roepen dat een statiegeldsysteem te duur is, biedt de toolkit de informatie die aantoont dat het de investeringen meer dan waard is. Door de hogere recycling en kleinere afvalberg worden namelijk veel kosten uitgespaard.

Het CRI rapporteert wekelijks over de ontwikkelingen bij tal van lokale statiegeldinitiatieven, in de VS en elders. Aanmelding voor die nieuwsbrieven kan hier.

De Toolkit »      Deel dit op  

© 2024 Stichting Ons Statiegeld
Contact en informatie
Recycling Netwerk
@EchteHeld op twitter
Privacyverklaring en
gebruiksvoorwaarden